Reico Vital-System
Rodinný podnik, založen roku 1992 přírodním léčitelem zvířat Konradem Reiberem. Více než 40-leté zkušenosti v distribuci krmiv pro zvířata a ve vývoji doplňků stravy. Nabídka produktů je zaměřena na potřeby půdy, rostliny, zvířate a člověka. Pro masožravé zvířata nabízí vysoce hodnotnou a plnohodnotnou potravu pro daný živočišný druh. Důležitý je unikátní výrobní proces, při kterém se obzvlášť šetrně mikronizují hodnotné byliny, díky čemuž zůstanou obsahové látky kompletní a účinné.
Mikronizace
Je šetrná fyzikální metoda. Původní částice látky jsou rozdrobeny a zmenšeny až na velikost několika mikrometrů, čímž látka mnohonásobně zvětší svůj povrch. Důsledkem je zvýšení její rozpustnosti a vstřebávání látek do organismu. Tím dochází k výrazně zlepšené biologické účinnosti, stabilitě a jsou vytvořeny podmínky pro rychlý účinek. Úprava umožňuje snížit dávkování a tím i případné zvýšené zatížení trávicího traktu nebo až nežádoucí vedlejší účinky.
Zkušenosti jakož i lékařské poradenství a nepřetržité kontroly kvality produktů zaručují neměnnou kvalitu na nejvyšší úrovni.
Firma získala ocenění DLG - Deutsche Lebensmittelgesellschaft - tudíž všechny složky obsažené v tomto krmivu prokazují kvalitu lidských potravin.
MINERÁLNÍ ROVNOVÁHA
Výrobky Reico jsou čistě přírodní produkty. Obsahují minerální rovnováhu, tedy všech 106 prvků periodické tabulky. Minerály jsou získávané přírodní cestou a to pomocí mořských řas a bylinek,které jsou následně zpracovány mikronizací (pro lepší vstřebatelnost organismu a to již v dutině ústní) Pokud máme dostatek minerálů, může se náš organismus optimálně regenerovat a řídit všechny biochemické procesy v těle tou správnou cestou. Metabolismus za těchto okolností funguje správně. Organismus si z daných minerálů vezme co potřebuje a to, co nepotřebuje je schopný přirozeným způsobem lehce vyloučit.
PŘEDNOSTI PRODUKTŮ
- přírodní suroviny z kontrolovaného hospodářství (žádné masokostní moučky)
- nabídka suché a mokré stravy, možno kombinovat s BARFem
- suchá strava je vyráběna lisováním za studena nebo speciální dehydrogenací
- mokrá strava je ošetřena šetrnou sterilizací, tak jak to dělávaly naše babičky
- vysoký podíl masa 69 - 74% (proto je denní dávka snížená)
- šetrné zpracování surovin za nízkých teplot, maximálně do 40°C
- nedochází k znehodnocení výživných surovin
- nedochází ke změnám struktury bílkovin, tak, jako při klasickém vysoce tepelném zpracování (180°C)
- nejsou prováděny žádné pokusy na zvířatech
- všechny výrobky jsou GMO free (tedy bez genetické modifikace)
- čistě přírodní produkty (bez konzervačních látek, aromat, ochucovadel, chemických barviv, mouček apod.)
- konzervy jsou zevnitř ošetřeny včelím voskem, nedochází tedy k nežádoucí oxidaci
- konzervy obsahují tektéž směs kvasinek, které 6-8 týdnů fermentují a simulují tak obsah střev kořisti, kterou by si zvíře samo ulovilo ve volné přírodě.
- Zpracování surovin je pozvolné a šetrné, maximálně do 40°C. To má svůj důležitý význam, který si můžeme vysvětlit na jednoduchém příkladu. Je známo, že když dáte ruku do 40°C teplé vody, rychle ji vytáhnete, protože vás pálí. Ale když dáte ruku do lázně a postupně budete přilévat teplou vodu, vydržíte až do 90°C bez zdravotní újmy. Tímto principem postupného zahřívání, se zavařují i konzervy Reico a tím se zajistí vysoká kvalita obsahu.
- Přes 30 let zkoumali vědci minerály a stopové prvky na základě přírodního koloběhu. Poznatky o minerální rovnováze přibývaly ve vědecko-výzkumné a vývojové práci firmy Reico.
- 106 prvků periodické tabulky zahrnuje 53 aktivujících a 53 regulujících minerálů, které přijímáme stravou. Jak lidé, tak i zvířata. Každý z těchto prvků má svůj důležitý význam. Z tohoto hlediska je důležité, aby se tyto minerály podle možností co nejpřesněji udržovali v rovnováze. Lidé i zvířata jsou úzce spjaty s okolím, které je obklopuje. Pocity pohody a zdraví však nezávisí jen na počasí, ale do značné míry také na kvalitě stravování.
- Každý, kdo už měl někdy překyselený žaludek, ví, jaký nepříznivý vliv může mít nerovnováha při přijímaní potravy. Při ztrátě minerální rovnováhy může dojít k poruchám látkové výměny
- Přehnojením půdy v důsledku průmyslové výroby v zemědělství může vzniknout minerální nerovnováha. Když se budou půdě, na které pěstujeme naše potraviny, dodávat převážně aktivující minerály, projeví se to na mikroorganismech žijící v ní a obsahem výživných látek v následující úrodě. Špatnou půdou tedy vzniká nerovnováha, která se potravou dostává k člověku a ke zvířeti. Tomuto se může zabránit udržováním vyváženého kyselého a zásaditého prostředí v těle. Přísunem zásaditých minerálů pestrou a vyváženou stravou se může překyselení organismu taktéž znovu dostat do rovnováhy.
- Jakmile je tělo překyselené, nadměrně vyčerpává své zásoby minerálních látek (například kosti, kůže, vlasy, srst, zuby, klouby). Nepřetržitá demineralizace, jak ji známe, může mít za následek oslabení imunitního systému a zhoršení zdraví, vitality a dobré fyzické kondice. Když se však nachází člověk a zvíře v minerální rovnováze, funguje imunitní systém optimálně. To je základem dobré fyzické kondice, dobrého zdraví a vitality.
Minerální rovnováha a její význam pro organismus
Nezbytnou součástí výživy jsou také minerální látky. Organismus jak lidský, tak zvířecí je nutně potřebuje, nedokáže si je sám vytvořit. Minerální látky do těla přijímáme potravou a vodou. Mají významnou úlohu při růstu a pro metabolismus celého organismu. Velmi často dochází k jejich nedostatku, a to zejména špatnou výživou.
Nejde totiž jenom o množství jednotlivých přijímaných minerálních látek, ale také o jejich vzájemný poměr.
Minerální látky se podílejí na výstavbě tělesných tkání, podmiňují stálý osmotický tlak v tělesných tekutinách, regulují, aktivují a kontrolují metabolické pochody a jsou důležité i pro vedení nervových vzruchů. Uplatňují se jako aktivátory nebo součásti hormonů a enzymů. Mnohé minerální látky hrají důležitou úlohu v prevenci civilizačních onemocnění.
Takové prvky, jako jsou sodík, draslík, vápník, hořčík, fosfor, jsou přítomny ve velkém množství, ale v těle najdeme i stopové prvky, které jsou nutné pouze ve velmi malých množstvích, např. mangan, křemík, zinek, měď, selen. Organické minerály a stopové prvky plní v našem těle velmi důležitou roli. Spojují se s bílkovinami, mastnými kyselinami a vitamíny. Minerály a stopové prvky jsou důležité a nejsou zaměnitelné.
Funkce minerálů v těle
Minerály regulují vodní hospodářství těla, jeho acidobazickou rovnováhu a metabolismus, funkci nervů a svalů, například v rámci kardiovaskulárního systému. Minerály pomáhají při trávení potravy a jejího transportu do buněk.
V přírodě se minerály neustále recyklují, nikdy se neztratí, dostanou se do půdy a tam tvoří společně s bakteriemi, řasami a houbami součást "půdních organizmů". Poté jsou minerály "nasávány" do rostlin, sloužících posléze zvířatům a také člověku k obživě.
Pokud nejsou narušeny ekosystémy, tak bychom měly mít potřebné minerály a stopové prvky zastoupeny v hodnotné stravě. Avšak toto bohužel neplatí již několik desítek let. V odborných studiích se můžeme dočíst, že půda je za 100 let vyčerpána a soustavným přehnojováním v zemědělství tak dochází v půdě k minerální nerovnováze, která se potravou dostává k člověku a zvířatům, což může mít za následek oslabení imunitního systému a zhoršení zdravotního stavu, vitality a dobré fyzické kondice.Tzv. Earth Summit zpráva popisuje alarmující ztrátu minerálních látek ve vrstvě humusu.
Minerální látky v dnešních potravinách
Zde je tabulka Dr. Karlheinze Schmidta, profesora experimentální medicíny na univerzitě v Tübingenu.
A ukázka toho, jaký mají dopad umělá hnojiva na potraviny, kterou jsou pak chudé na minerální látky.
Ekologové již dlouhou dobu ukazují na kritické faktory, které mají vliv na nedostatek minerálů v půdě
- Kyselý déšť odvádí z půdy minerály.
- Intenzivní pěstování plodin snižuje obsah minerálních látek v půdě.
- Jsou používána chemická hnojiva a pesticidy.
- Pěstujeme rychle rostoucí hybridní a GM plodiny.
- Přepravujeme a skladujeme sklizenou zeleninu v nedozrálé formě.
- Jen asi 3 - 4 minerály jsou vráceny do půdy ve formě umělých hnojiv - dusík, fosfor, draslík.
Potrava s nedostatkem minerálů má následky
Většina onemocnění - má souvislost s nedostatkem minerálních látek.
Je tedy jasný fakt, že potřebujeme více živin než naši předkové, kteří nežili tak hekticky a pod takovým tlakem a nepřijímali vyčerpané potraviny.
Pokud se člověk a zvíře nachází v minerální rovnováze - pestrou a vyváženou stravou, imunitní systém pracuje v pořádku, což je základ dobré fyzické kondice, dobrého zdraví a vitality.