REICO VITAL SYSTEME


Rodinný podnik, založen roku 1992 přírodním léčitelem zvířat Konradem Reiberem. 

Více než 40-leté zkušenosti v distribuci krmiv pro zvířata a ve vývoji doplňků stravy. Nabídka produktů je zaměřena na potřeby půdy, rostliny, zvířate a člověka. 

Pro masožravé zvířata nabízí vysoce hodnotnou a plnohodnotnou potravu pro daný živočišný druh. 

Důležitý je unikátní výrobní proces, při kterém se obzvlášť šetrně mikronizují hodnotné byliny, díky čemuž zůstanou obsahové látky kompletní a účinné. 


Zkušenosti jakož i lékařské poradenství a nepřetržité kontroly kvality produktů zaručují neměnnou kvalitu na nejvyšší úrovni.

Firma získala ocenění DLG - Deutsche Lebensmittelgesellschaft - tudíž všechny složky obsažené v tomto krmivu prokazují kvalitu lidských potravin.

Produkty jsou zpracovány tzv. mikronizací, což je šetrná fyzikální metoda. Původní částice látky jsou rozdrobeny a zmenšeny až na velikost několika mikrometrů, čímž látka mnohonásobně zvětší svůj povrch.

Důsledkem je zvýšení její rozpustnosti a vstřebávání látek do organismu. Tím dochází k výrazně zlepšené biologické účinnosti, stabilitě a jsou vytvořeny podmínky pro rychlý účinek. Úprava umožňuje snížit dávkování a tím i případné zvýšené zatížení trávicího traktu nebo až nežádoucí vedlejší účinky.

Výrobky Reico jsou čistě přírodní produkty. Obsahují minerální rovnováhu, tedy všech 106 prvků periodické tabulky. Minerály jsou získávané přírodní cestou a to pomocí mořských řas a bylinek,které jsou následně zpracovány mikronizací (pro lepší vstřebatelnost organismu a to již v dutině ústní) Pokud máme dostatek minerálů, může se náš organismus optimálně regenerovat a řídit všechny biochemické procesy v těle tou správnou cestou. Metabolismus za těchto okolností funguje správně. Organismus si z daných minerálů vezme co potřebuje a to, co nepotřebuje je schopný přirozeným způsobem lehce vyloučit.  


  • přírodní suroviny z kontrolovaného hospodářství (žádné masokostní moučky)
  • nabídka suché a mokré stravy, možno kombinovat s BARFem
  • suchá strava je vyráběna lisováním za studena nebo speciální dehydrogenací
  • mokrá strava je ošetřena šetrnou sterilizací, tak jak to dělávaly naše babičky
  • vysoký podíl masa 69 - 74% (proto je denní dávka snížená)
  • šetrné zpracování surovin za nízkých teplot, maximálně do 40°C
  • nedochází k znehodnocení výživných surovin
  • nedochází ke změnám struktury bílkovin, tak, jako při klasickém vysoce tepelném zpracování (180°C)
  • nejsou prováděny žádné pokusy na zvířatech
  • všechny výrobky jsou GMO free (tedy bez genetické modifikace)
  • čistě přírodní produkty
  • konzervy jsou zevnitř ošetřeny včelím voskem, nedochází tedy k nežádoucí oxidacikonzervy obsahují tektéž směs kvasinek, které 6-8 týdnů fermentují a simulují tak obsah střev kořisti, kterou by si zvíře samo ulovilo ve volné přírodě.

Zpracování surovin je pozvolné a šetrné, maximálně do 40°C. To má svůj důležitý význam, který si můžeme vysvětlit na jednoduchém příkladu. Je známo, že když dáte ruku do 40°C teplé vody, rychle ji vytáhnete, protože vás pálí. Ale když dáte ruku do lázně a postupně budete přilévat teplou vodu, vydržíte až do 90°C bez zdravotní újmy. Tímto principem postupného zahřívání, se zavařují i konzervy Reico a tím se zajistí vysoká kvalita obsahu. Přes 30 let zkoumali vědci minerály a stopové prvky na základě přírodního koloběhu. Poznatky o minerální rovnováze přibývaly ve vědecko-výzkumné a vývojové práci firmy Reico. 106 prvků periodické tabulky zahrnuje 53 aktivujících a 53 regulujících minerálů, které přijímáme stravou. Jak lidé, tak i zvířata. Každý z těchto prvků má svůj důležitý význam. Z tohoto hlediska je důležité, aby se tyto minerály podle možností co nejpřesněji udržovali v rovnováze. Lidé i zvířata jsou úzce spjaty s okolím, které je obklopuje. Pocity pohody a zdraví však nezávisí jen na počasí, ale do značné míry také na kvalitě stravování. Každý, kdo už měl někdy překyselený žaludek, ví, jaký nepříznivý vliv může mít nerovnováha při přijímaní potravy. Při ztrátě minerální rovnováhy může dojít k poruchám látkové výměny. Přehnojením půdy v důsledku průmyslové výroby v zemědělství může vzniknout minerální nerovnováha. Když se budou půdě, na které pěstujeme naše potraviny, dodávat převážně aktivující minerály, projeví se to na mikroorganismech žijící v ní a obsahem výživných látek v následující úrodě. Špatnou půdou tedy vzniká nerovnováha, která se potravou dostává k člověku a ke zvířeti. Tomuto se může zabránit udržováním vyváženého kyselého a zásaditého prostředí v těle. Přísunem zásaditých minerálů pestrou a vyváženou stravou se může překyselení organismu taktéž znovu dostat do rovnováhy. Jakmile je tělo překyselené, nadměrně vyčerpává své zásoby minerálních látek (například kosti, kůže, vlasy, srst, zuby, klouby). Nepřetržitá demineralizace, jak ji známe, může mít za následek oslabení imunitního systému a zhoršení zdraví, vitality a dobré fyzické kondice. Když se však nachází člověk a zvíře v minerální rovnováze, funguje imunitní systém optimálně. To je základem dobré fyzické kondice, dobrého zdraví a vitality.


Nezbytnou součástí výživy jsou také minerální látky. Organismus jak lidský, tak zvířecí je nutně potřebuje, nedokáže si je sám vytvořit. Minerální látky do těla přijímáme potravou a vodou. Mají významnou úlohu při růstu a pro metabolismus celého organismu. Velmi často dochází k jejich nedostatku, a to zejména špatnou výživou. Nejde totiž jenom o množství jednotlivých přijímaných minerálních látek, ale také o jejich vzájemný poměr. Minerální látky se podílejí na výstavbě tělesných tkání, podmiňují stálý osmotický tlak v tělesných tekutinách, regulují, aktivují a kontrolují metabolické pochody a jsou důležité i pro vedení nervových vzruchů. Uplatňují se jako aktivátory nebo součásti hormonů a enzymů. Mnohé minerální látky hrají důležitou úlohu v prevenci civilizačních onemocnění. Takové prvky, jako jsou sodík, draslík, vápník, hořčík, fosfor, jsou přítomny ve velkém množství, ale v těle najdeme i stopové prvky, které jsou nutné pouze ve velmi malých množstvích, např. mangan, křemík, zinek, měď, selen. Organické minerály a stopové prvky plní v našem těle velmi důležitou roli. Spojují se s bílkovinami, mastnými kyselinami a vitamíny. Minerály a stopové prvky jsou důležité a nejsou zaměnitelné.

Funkce minerálů v těle

Minerály regulují vodní hospodářství těla, jeho acidobazickou rovnováhu a metabolismus, funkci nervů a svalů, například v rámci kardiovaskulárního systému. Minerály pomáhají při trávení potravy a jejího transportu do buněk.

V přírodě se minerály neustále recyklují, nikdy se neztratí, dostanou se do půdy a tam tvoří společně s bakteriemi, řasami a houbami součást "půdních organizmů". Poté jsou minerály "nasávány" do rostlin, sloužících posléze zvířatům a také člověku k obživě.

Pokud nejsou narušeny ekosystémy, tak bychom měly mít potřebné minerály a stopové prvky zastoupeny v hodnotné stravě. Avšak toto bohužel neplatí již několik desítek let. V odborných studiích se můžeme dočíst, že půda je za 100 let vyčerpána a soustavným přehnojováním v zemědělství tak dochází v půdě k minerální nerovnováze, která se potravou dostává k člověku a zvířatům, což může mít za následek oslabení imunitního systému a zhoršení zdravotního stavu, vitality a dobré fyzické kondice.Tzv. Earth Summit zpráva popisuje alarmující ztrátu minerálních látek ve vrstvě humusu.

Zde je tabulka Dr. Karlheinze Schmidta, profesora experimentální medicíny na univerzitě v Tübingenu. A ukázka toho, jaký mají dopad umělá hnojiva na potraviny, kterou jsou pak chudé na minerální látky.



Ekologové již dlouhou dobu ukazují na kritické faktory, které mají vliv na nedostatek minerálů v půdě

  • Kyselý déšť odvádí z půdy minerály.
  • Intenzivní pěstování plodin snižuje obsah minerálních látek v půdě.
  • Jsou používána chemická hnojiva a pesticidy.
  • Pěstujeme rychle rostoucí hybridní a GM plodiny.
  • Přepravujeme a skladujeme sklizenou zeleninu v nedozrálé formě.
  • Jen asi 3 - 4 minerály jsou vráceny do půdy ve formě umělých hnojiv - dusík, fosfor, draslík.


Potrava s nedostatkem minerálů má následky

Většina onemocnění - má souvislost s nedostatkem minerálních látek.

Je tedy jasný fakt, že potřebujeme více živin než naši předkové, kteří nežili tak hekticky a pod takovým tlakem a nepřijímali vyčerpané potraviny.

Pokud se člověk a zvíře nachází v minerální rovnováze - pestrou a vyváženou stravou, imunitní systém pracuje v pořádku, což je základ dobré fyzické kondice, dobrého zdraví a vitality.